LV | EE | LT | RU |
 
Apraksts

AUGU ENCIKLOPĒDIJA
Satur detalizētu informāciju par vairāk nekā 15 000 pasaules dekoratīvo augu ar iespēju tos atlasīt pēc 25 parametriem, tai skaitā pēc augsnes, ziedēšanas laika, izmēriem, augšanas ātruma, ilguma, pārstādīšanas utt. Katram enciklopēdijas augam pievienots viens vai vairāki auga un tā daļu attēli. Speciālā lapā “Rozes” rožu mīļotāji un speciālisti atradīs ne tikai aprakstus vairāk kā 2000 rozēm, bet arī ērtu atlases sistēmu pēc zieda lieluma, formas, aromāta un krāsas, ziedlapu skaita un pat reģistrācijas, apbalvošanas gada vai pēc godalgas veida izstādēs.

Augu kopšana
Detalizētas gatavas tabulas ar agrotehniskām operācijām augu, t.sk. telpaugu, kopšanā, kā arī cīņā ar nezālēm. Daudzām operācijām pievienota skaidrojoša animācija.

Augu kopšanas kalendārs
Augu kopšanas darbu apraksti

Augu slimības
Augu slimību enciklopēdija dod iespēju ātri identificēt slimību vai kaitēkļus pēc simptomiem, kas izpaužas dažādās auga daļās, kā arī sniedz izsmeļošu informāciju par iespējamām auga slimībām.

Augu slimību un kaitēkļu enciklopēdija
Slimības atlase pēc tās veida

Karte
Šajā sadaļā ietilpst šādas kartes: auga dzimtene, augšanas vieta, Eiropas temperatūras zonas. Kartēs var apskatīt auga izcelšanās un augšanas vietu, auga komfortabliem dzīves apstākļiem piemērotas temperatūras zonas. Atlases režīmā izvēloties temperatūras zonu karti un 4., 5., 6. zonu, iegūst sarakstu ar Latvijas apstākļiem piemērotiem augiem.

Temperatūras zonu karte
Augu atlase pēc augšanas vietas

Zinātniskā informācija
Šeit apkopota vispārēja zinātniska rakstura informācija par katru augu, aktuālā auga klasifikācija, tā vispārlietojami nosaukumi vairākās valodās.

Zinātniskā informācija par augu
Augu atlase pēc dzimtas vai ģints

Augu redaktors
Šajā redaktorā iespējams pievienot jaunus augus, dzēst vai mainīt parametrus (nosaukumu, klasifikāciju, veidu, attēlu, lapu, ziedu, augļu krāsu vasarā un rudenī, ziedēšanas laiku, izmērus u.c.) esošajiem augiem.

Augu redaktors
Augu redaktors

Botāniskā spēle
Gūsiet jaunas zināšanas aizraujošā spēlē. Tiek piedāvāti divi spēles varianti - auga nosaukuma noteikšana pēc attēla un auga attēla noteikšana pēc nosaukuma. Izmantojot augu atlasi, var samazināt spēlē izmantoto augu skaitu.

Botāniskās spēles 1.variants
Botāniskās spēles 2.variants

Piezīmes par augu
Katram augam iespējams pierakstīt, dzēst, labot piezīmes un meklēt augus sarakstā, izmantojot tekstuālo meklēšanu pēc veiktajām piezīmēm. Piemēram, pie noteiktiem augiem ieraksta piezīmi "apgriešana aprīlī". Pienāk aprīlis un ir piemirsies, kuri augi ir jāapgriež, tad izvēlas piezīmju atlasi un meklēšanas laikā ievada visu frāzi vai kādu vārdu no tās. Tiks atlasīti augi, pie kuriem būs ierakstīta šī piezīme.

Piezīmes par augu
Augu atlase pēc piezīmēm
Augu atlase pēc piezīmēm

 FOTOREDAKTORS
Sniedz dažādas iespējas izveidot plānu, par pamatu izvēloties fotoattēlu. Veidojamajā fotoattēla plāna vidē ļauj pievienot reālus objektus, piemēram, strūklakas, lapenes, ēkas, dažādus segumus un tamlīdzīgi pilnai realitātes efekta radīšanai. Fotoattēla priekšplānā var izvietot jebkurus objektus, kas pieejami programmas bibliotēkā: celiņus, žogus, lapenes, dekoratīvos elementus vai augus ātrai pirmsprojekta izveidei.

Palielināt
Palielināt
Palielināt

PLĀNOTĀJS
Dod iespēju projektēt reālu gruntsgabalu vai apvidus fragmentu lineārajos izmēros līdz 500 metriem, noteikt reljefu, izvietot plānā ēkas un būves, celiņus, ūdenstilpnes un dekoratīvos elementus, kā arī iestādīt augus vai dzīvžogu, norādīt attālumus līdz objektiem. Lai paātrinātu projektēšanas procesu, iespējams izmantot ar roku uzzīmēto skici. Izstrādāto projektu iespējams viegli koriģēt, to var aplūkot 3 dimensiju attēlā no jebkura skata punkta jebkurā gada mēnesī. Uzdodot apskates gadu, iespējams novērtēt apstādījumu korektumu, redzot augu attīstību dažu gadu griezumā. Izveidotajam projektam automātiski tiek aprēķināta tāme ar sīku kalkulāciju. Pabeigtam projektam iespējams izveidot video prezentāciju, plānu iespējams izdrukāt vai nosūtīt elektroniskā formātā.

Virsskats
3D skats

3D skats
Plāna 3 dimensiju attēla apskate. Uzstādot kameru, Jūs varat izvēlēties vajadzīgo skata leņķi un noregulēt apgaismojumu. Pārvietošanās ar peles un kameras vadības pogu palīdzību.

Palielināt

Palielināt

Palielināt

Stereo režīms
Nakts apgaismojums
Ēnas
     

Reljefs
Paredzēts ainavu modelēšanai. Iespējams pacelt, nolaist, mainīt plāna apgabala slīpumu.

Palielināt
Palielināt
Paaugstinātās virsmas
     

Prezentāciju veidošana
Tā ir iespēja demonstrēt izveidoto projektu. Uzstādot un noskaņojot apskates kameras, uzdodot to pārslēgšanās secību un katras kameras rādīšanas ilgumu, prezentācijas programma automātiski izskaitļo plāna apskates maršrutu un trajektoriju no kameras uz kameru un ieraksta izveidoto epizodi AVI formātā.

Jaunas, papildināmas objektu un tekstūru bibliotēkas
Pilnībā pārstrādātas un papildinātas visas 3 dimensiju objektu bibliotēkas. Pievienots vairāk nekā 200 jaunu dārza gaismekļu, dārza mēbeļu, strūklaku, aku un citu mazo arhitektūras formu modeļu. Ievērojami papildināta tekstūru bibliotēka. 

3D objekti
3D objekti
3D modeļu papildu bibliotēkas  
 

Tāmes kalkulators
Tāmes kalkulators ļauj katram plāna objektam noteikt cenu vai norādīt, kā tā veidojas atkarībā no objekta ģeometriskajiem izmēriem (garuma, laukuma, daudzuma u.c.). Iespēja noteikt vienu cenu visiem viena veida objektiem, piemēram, par vienu kvadrātmetru "dabīgā akmens" segumiem. Tas jūtami paātrina darbu. Lietotājs pamatcenas ievada manuāli vai tās tiek ņemtas no kataloga faila. Iespējams izveidot un atjaunot cenas failu katalogos.

Bultiņas un simboli
Lieliskas grafikas un funkcionalitātes mērījumu bultiņas. Teksta uzraksti ar bultiņām atvieglo darbu un plānu izpratni. Iespēja importēt lietotāja rasējumu elementus, kas veidoti citās programmās, piemēram Corel vai AutoCAD. Ar objektu sasaistes funkcijas palīdzību viegli var uzdot mērījumu bultiņas saiti ar objektu, uz ko tā attiecās. Pēc kā tās kopā pārvietosies un transformēsies.

Kāpņu redaktors
Redaktors dod iespēju projektēt dažādu veidu un formu kāpnes un uzbrauktuves. Taisnās kāpnes un kāpnes ar pagriezienu, klasiskās un piekārtās, kāpnes ar vienpusējām un divpusējām atbalsta margām, ar taisnstūrveida un noapaļotām balustrādēm. Liela atbalsta margu un stabiņu bibliotēka. Iespēja izveidot savas formas. Ar kāpņu redaktora palīdzību iespējams izveidot dārza tiltiņus un viaduktus, tai skaitā arkveida.

Kāpnes

Tiltiņi

Žogu redaktors
Ar šā redaktora palīdzību iespējams viegli izveidot jebkuras sarežģītības žogu ar vai bez cokola un stabiņiem. Liela pamatelementu bibliotēka un gatavie piemēri atvieglo projektētāja darbu. Tāpat redaktorā ir iespējams projektēt detalizētas dažādu formu atbalsta sienas un ienest tās plāna reljlefā.

Dažādu veidu žogi

Segumu redaktors
Ērts instruments visdažādāko celiņu, patio un iekšpagalmiņu segumu izveidei. Šajā redaktorā iespējams uzstādīt stādīšanas attālumu starp augiem.

 

MAF redaktors
Lai cik plašas arī būtu programmas 3dimensiju objektu bibliotēkas, to spēkos nav aptvert visu konstrukciju daudzveidību, kas tiek pielietotas ainavu projektēšanā. Savu ekskluzīvo modeļu radīšanai ir paredzēts vienkāršs un ērts Mazo Arhitektūras Formu redaktors - 3dimensiju objektu projektētājs, kas neprasa lietotājam īpašas darba prasmes. Konstruēšanas process nepārtraukti attēlojas apskates logā.

 

Palielināt

Palielināt

Būvju redaktors
Redaktorā soli pa solimiespējams konstruēt vienkāršas būves un lapenes, pēc vajadzības izvietojot uz to sienām logus, durvis, vīteņaugus, izvēlēties dažādu materiālu tekstūras sienām, jumtiem, pamatiem. Kombinējot savā starpā vienkāršas būves, iespējams izveidot diezgan sarežģītas konstrukcijas ēkas.

Palielināt
Palielināt
Palielināt

Dzīvžogu un zemsedzes augu redaktors
Ar redaktora palīdzību var izvēlēties dzīvžoga vai veidojamā auga formu un ievietot to plānā. Zemsedzes augu stādīšanas/augšanas laukumus iespējams aizpildīt ar attiecīgā auga tekstūru.

Palielināt
Dzīvžogu apgriešanas veidi
Palielināt

RESURSU REDAKTORS
Darbojas atsevišķi no programmas. Redaktora uzdevums – esošo 3D modeļu, materiālu, faktūru, formu rediģēšana un jaunu pievienošana. Piemēram, pie bārbelēm var pievienot savu jauno dzīvžoga tekstūru, izveidot strūklakas 3D modeli un teksturēt to, ielādēt jaunu kāpņu margu formu vai emf profilu žogam, izveidotus Corel programmā, un ierakstīt tos bibliotēkā, un daudz ko citu.

Fotogrāfiju gadalaiku maiņa
Jebkurām fotogrāfijām un tekstūrām, kas tiek izmantotas projektēšanā, var iestatīt gadalaiku maiņas funkciju. Princips ir vienkāršs: vairākas tekstūras tiek apvienotas grupā, kur katrai no tām tiek iestatīts demostrēšanas intervāls - viens gada mēnesis. Piemēram, izveidojot zāles un sniega tekstūru sezonālo grupu un ievietojot to kā plāna fonu projektā, mēs ieraudzīsim ne tikai sezonālās izmaiņas iestādīto augu lapu krāsā, bet arī virsmu krāsu izmaiņas. Bet, ja vēl pievienosim sezonālo grupu no zilām un pelēkām debesīm, skatoties plānu, mēs pastiprināsim gadalaiku maiņas izjūtu.

Objektu bibliotēku papildināšana
3D medeļu kopums tiek importēts programmā "3D Dārznieks", pēc kā automātiski nokļūst objektu bibliotēkā. Lietotājam ir iespēja mainīt modeļa krāsu un daļai modeļu arī rediģēt citus parametrus.

 
 
 
Pasūtīt
 
Jauns lietotājs?
Reģistrēties šeit!
Ienākt
 
 
Ienākt